Filmsalongen: Mary Queen of Scots

FILMSALONGEN mandag 20. mai. Oscar-nominert, storslagent drama om rivaliseringen mellom Mary Stuart og Dronning Elizabeth I.

En av tidenes mest intense maktkamper mellom to sterke kvinneskikkelser, gjenfortelles i dette påkostede dramaet om Mary Stuart og Dronning Elizabeth I. I rollene finner vi to av Hollywoods beste skuespillere, Saoirse Ronan og Margot Robbie.

Mary Stuart ble dronning av Frankrike i en alder av 16 år, men da hun ble enke kort tid senere vendte hun hjem igjen til Skottland, hvor hun hadde tilbrakt barndommen. Som eneste gjenlevende barn av James V, gjorde hun krav på den skotske tronen. Men hun siktet høyere enn det, og ble snart en trussel for sin slektning, Dronning Elizabeth I av England. Den historiske maktkampen, preget av konspirasjoner, begjær og tragedie, skildres i denne Oscar-nominerte filmen, med Saorise Ronanen (Lady Bird, Brooklyn) og Margot Robbie (I, Tonya) i hovedrollene.

Les mer på FilmWeb.no