Kabaret Rødbrune seil – 7. kl. Svolvær skole

• Når: Onsdag, 10.april kl.18:00
  • Hvor: STOREMOLLA
  • Varighet: 1 time 0 minutt

En Kabaré framført av 7. klasse ved Svolvær Skole, skrevet av Ole Helmersen. Tekster og musikk av Ola, Lars, Kari og Ole Bremnes. Handlingen foregår i ei lita Nordnorsk bygd i den tid da jektehandelen mellom Lofoten og Bergen var sentralt.

Det hele starter med at ei jekt hadde reist til Bergen, men kom ikke hjem som planlagt. Folk hjemme i bygda er blitt svært bekymret. På karmbua er det snart fritt for varer, men aller mest bekymret er folket i bygda når det å spekuleres på hva som kunne ha hent med mannskapet på jekta.

I denne forestillingen blir vi spesielt godt kjent med de to venninnene Emilie og Johanne. Deres bekymringer er spesielt rettet mot to av mannskapet på jekta, nemlig Albert og Jacob.

Albert og Jacob er to unge kameratene tok seg hyre på jekta. Nå har de vært med på en Bergenstur som har vart alt for lenge. De er bekymret for om deres utkorede, nemlig Emilie og Johanne vil stå der å vente på dem når de kommer hjem. De har vært lenge borte nå, kanskje har lovet seg bort til noen andre?

I tillegg til dramatikken rundt disse fire med både lykkelig og ulykkelig kjærlighet, vil 7. klassingen ved Svolvær Skole ta publikum med på sparketur, luggedans og ikke minst mye vakker musikk. Denne kabarén er satt sammen av tekster og musikk av Kari, Ola, Lars, og Ole Bremnes. Musikken og ikke minst tekstene er bakt vakkert inn denne i historien som er skrevet av Ole Helmersen.