Lofoten Piano Festival: Konsert i Henningsvær kirke

• Når: Onsdag, 11.juli kl.22:00
  • Hvor: Henningsvær Church
  • Varighet: 1 time 30 minutter

I den lille og intime Henningsvær kirke, med sin utmerkede akustikk, får vi først dramatisk pianomusikk av tsjekkiske Leos Janacek. Deretter en myk overgang til en annen tsjekker - Antonin Dvorak - via Schuberts mest kjente sanger. Kvelden avsluttes med Dvoraks populære slaviske danser, der alle pianistene bytter på de ulike numrene, samt å spille bass eller diskant.

In the small and intimate Henningsvær Church with its wonderful acoustics, the concert will start with the darkly dramatic and brave first sonata by Janacek, music that deals with the murder of a worker who demonstrated for the building of a university in Brno.
With the uplifting songs by Schubert – some of his mostly loved – we are transformed to the Slavonic world of folk music, geniously composed for four hand piano by Antonin Dvorak.
The dances will be played by all our pianists, changing for each piece in playing either bass or descant.