Lofoten Piano Festival: Konsert i Henningsvær kirke

• Når: Lørdag, 14.juli kl.13:00
  • Hvor: Henningsvær Church
  • Varighet: 1 time 0 minutt

Franz Schubert var en av de store melodikerne. Dette kom først og fremst til syne i hans seks hundre (!) sanger, men uansett medium eller form slår det melodiske gjennom som hans fotavtrykk. Dette gjelder også dagens pianosonate. Som så ofte forsøker han seg på Beethovensk drama og dynamiske forløp,  men det tar ikke lang tid før hans sanne jeg trenger seg fram. Vi får oppleve et verk som tyter over av sangbare melodier. Konserten innledes med spennende ungarske sanger av den enda unge Gyorgy Ligeti.

Franz Schubert had a genial gift for melody. He often tried to be like Beethoven – dramatic and  dynamic  – but very soon he was captured by his own nature with lyrical and singing music. This is typical for this program’s  big sonata in A-major, starting briskly and majestic. But as there indeed are both dramatic and very sorrowful passages in the slow movement, the main impression is a piece with a “wunderhorn” of songful melodies.

This lunch time recital ends with the funny, early songs by Ligeti.