Lofoten Piano Festival: Konsert i Lofotkatedralen

• Når: Fredag, 13.juli kl.19:00
  • Hvor: Lofotkatedralen
  • Varighet: 2 timer 0 minutt

Også denne kvelden blir det et variert program som starter med vår egen mesterpianist Leif Ove Andsnes. Han framfører et originalt variasjonsverk av Carl Nielsen og fortsetter med en av Beethovens mest kjente sonater, den såkalt «Stormsonaten».

Etter pause en humoristisk hyllest til de tre store russerne i forrige århundre, Stravinsky, Prokofiev og Schostakovich    – for sekshendig piano!

Og så fortsetter vi med nettopp Schostakovich med hans første pianokonsert. Det er musikk som blander det dypt alvorlige og melodiøst vakre med spillopper og humor – ja nesten sirkusaktig musikk. Til å skape karakterene tar komponisten hjelp av en solotrompet.

This evening program in the majestic Lofoten Cathedral, the Norwegian master pianist Leif Ove Andsnes open the concert with Carl Nielsen’s fascinating Chaconne, variations on fixed bass theme. He continues with one of Beethoven’s most famous piano sonatas with the nick name “The Storm”

After the intermission first a humorously written piece by Alfred Schnittke, dedicated to the Russian modern masters Stravinsky, Prokofiev and Chostakovich. For six hands on one piano!

the program continues with Dmitri Schostacovich first piano concerto, music that mixes deeply serious emotions with the funny and nearly “crazy” circus-like. To create this musical language he takes advantage of a solo trumpet.