Lofoten Piano Festival: Konsert i Stamsund kirke

• Når: Lørdag, 14.juli kl.18:00
  • Hvor: Stamsund Church
  • Varighet: 2 timer 0 minutt

I denne lørdagens tredje konsert blir det musikk av de store romantikerne, og starter med Sibelius, framført av Leif Ove Andsnes. Verkene er hentet fra hans innspilling med utvalgte stykker, en cd som har høstet glimrende omtaler over hele verden.

Videre har Eir Inderhaug satt sammen sanger og dikt omhandlende figuren Veslemøy fra Arne Garborgs «Haugtussa», der dikt veksler med Griegs tonesettinger.

Etter pause er det utelukkende Rachmaninov, først et sjarmerende stykke for sekshendig piano, før det hele avsluttes med de mektige symfoniske dansene for to piano.

Once again, we open the program with our master pianist Leif Ove Andsnes, playing carefully chosen pieces from his recording of Sibelius piano music, to all critics acclaim.

The Norwegian author Arne Garborg inspired many composers, and in his poems about the visionary cow maid Veslemøy – nick named “Haugtussa”, Grieg fell totally in love with his rich language and colours. In his song cyclus “Haugtussa”, he composed some of his most captivating melodies, picturing the young lovers in their first nervous meetings and the brutal ending. In between the songs, Eir Underhaug, read some of the poems in order to fill in more of the original story.