«Men hold kjeft da, Henriksen!»

Sven Henriksen er skuespiller, sanger, forfatter og dramatiker. Forestillingen med samme tittel som boken  ”Men hold kjeft da, Henriksen!” hadde premiere ved Nordland Teater i juni og høstet panegyriske kritikker.

Rana No skrev:
”Nå er du der, Henriksen. Dette er en modig, nedstrippet og dypt rørende versjon av Sven Henriksen. Bunnløst ærlig, og helt uten spjåk og staffasje. Bare Sven, en stol, et bord, en megafon og hans partner in crime, Sissel Brean, bak pianoet. Du skal ha pondus for å bære en hel forestilling i dette formatet, og det har Henriksen. Allerede fra første setning har han publikum i sin hule hånd. De gisper, de ler, de klapper – og de tørker tårene. Formidlingsevnen til Henriksen er misunnelsesverdig.” Hedda Hiller.

I løpet av en drøy time tar skuespilleren publikum med på en reise gjennom barndom, rus, politikk, kjærlighet og gryende alderdom, og ikke minst hvordan det er å være en skarp stemme i den offentlige debatten, på godt og vondt. Tekstene veves sammen av syv vakre jazzlåter.