Lofoten kulturhus Svolvær filmteater

• Når: Fredag, 20.april kl.19:00
  • Hvor: STOREMOLLA
  • Varighet: 2 timer 0 minutt

Musikk i Nordland har den store gleden av å presentere en av nåtidens mest fremragende bratsjister i samspill med MiNensemblet. Tomter er blitt omtalt som «The Gigant of the Nordic Viola» og har bakgrunn fra Oslo Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, og ble i 1994 professor i bratsj ved sistnevnte skole.

Han har en innholdsrik solokarriere på sin cv og har blant annet spilt med BBC Symphony, Royal Philharmonic, Academy of St. Martin in The Fields, Oslo filharmoniske orkester og Bergen filharmoniske orkester for å nevne litt.
I tillegg har han samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Danielle Gatti, Arvid Jansons, Okku Kamu, Krzysztof  Penderecki og Hans Vonk.

Med seg på konserten har han Lazar Miletic (bratsj), en av mange profilerte elever av Tomter, Øyvind Nussle (fiolin), Tor Johan Bøen (fiolin), Dimitris Kostopoulos (klaver) og Svein Haugen (Kontrabass).

Repertoaret er en vakker miks av wienerklassisisme og romantisk kunstmusikk, i tillegg en enestående bratsjduo med Tomter og Miletic.

Vi kan garantere vakker musikk, glitrende samspill og en fin aften!