Premiere: Nordland teater – Kollektivt selvmord

• Når: Lørdag, 30.mars kl.19:00
  • Hvor: STOREMOLLA
  • Varighet: 2 timer 0 minutt

Beksvart komedie om en buss med selvmordskanditater på vei til Nordkapp. Det er midtsommer og – etter nok en konkurs – går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Der finner han offiseren Kemppainen som holder på å feste et rep til en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette handlingene, og etter en lang diskusjon samme natt finner de en løsning de er fornøyd med: De vil samle selvmordskandidater fra hele landet til et seminar. På seminaret bestemmer så en gruppe seg for kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».

Kollektivt selvmord er den fjerde av Paasilinnas bøker som ble oversatt til norsk, og den forener alle hans typiske trekk: humoristisk tilnærming til alvorlige temaer og stor innlevelse i høyst vanlige menneskers liv og problemer.

Av: Arto Paasilinna

Regi og dramatisering: Bjørn Ravn Carlsen

Scenografi og kostyme: Even Børsum

Dramaturg: Carl Jørn Johansen