Lofoten kulturhus Lofoten kulturhus Svolvær filmteater Svolvær filmteater

Leter du etter noe?

Susanne Lundeng med band

Våren 2018 kom Susanne Lundeng ut med sitt tiende album "Det va nære på" til terninkast 5 fra et samlet norsk pressekorps.

På denne forestillingen er det unummererte sitteplasser.

Lundeng gjorde i 1991 sin blendende entré på den norske folkemusikkscena med albumet «Havella» – med feleslåtter fra Nord-Norge, og høstet nylig en Spellemannpris i folkemusikk for sin kvadruple utgivelse av nordlandsslåtter, noe som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.

Det er den nordnorske tradisjonsmusikken som hele veien ligger i bunnen. Samtidig har hun utviklet seg til en dugelig komponist, arrangør og musikalsk fritenker.

For første gang synger hun egne tekster, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap.

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene. Med seg på veien har Susanne musikerne Bjørn Andor Drage – tangenter eller Nils-Olav Johansen – gitar og vokal, Arnfinn Bergrabb – trommer og Are Simonsen – lyd/elektronikk.

Pressen om «Det va nære på»:

Fredrik Wandrup/Dagbladet:
«Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap……..Den nye plata spenner fra sarte viser til partier som hamrer seg inn i kroppen, særlig i den 10 minutter og 33 sekunder lange «Nattmorran». For et sug! Jazz, smidd i de dypeste gruver. Arnfinn Bergrabb dunker trommene blå. Honnør også til Bjørn Andor Drage; oppført med ti tangentinstrumenter, fra hammond B3 til kirkeorgel. Trollfingre! »

Arvid Skancke-Knutsen/Klassekampen:
«Nattmorran» utvikler seg fra stille, disig daggry til en stadig mer oppjaget kompleksitet, der vi mot slutten ikke er langt unna samtidsmusikalsk progrock av aller beste merke. Stykket er en tour de force, som både filmskapere og prisjuryer bør merke seg.

Svein Andersen/ Aftenposten:
– «Dette er blitt Lundengs stille triumf.»
– » Det er noe sterkt personlig ved denne musikken, de brå kastene kombinert med varheten, poesien og sangen underbygger hverandre.»
– » Hun skaper bilder vi kan forholde oss til, kjenne på og ta innover oss. Så synger hun så mildt og bra. Dette er en stemme man vil ha mer av.»
– » Lengselen i fela hensetter lytteren i en annen verden der musikken fjerner deg fra hverdagens ståk og gir ro for ettertanke. Susanne Lundeng har, tror jeg – skapt et album som vil glede mange og kanskje bli en klassiker.»

Kjell Nordeng/ Avisa Nordland
«Susanne synger med følelse og nærhet, og i det smakfullt produserte lydbildet finnes alt fra intenst felespill og uvante lydeffekter til perkusjon og et utall tangentklanger. »

Helge Matland/ITromsø:
«På utgivelsen «Det va nære på» hører vi en av landsdelens flotteste og mest spennende folkemusikkutøvere, som våger å gå litt nye veier, strekker sjangergrenser og åpner opp sitt uttrykk uten å gå på akkord med tradisjonene. »

Bjørn Aksdal/ www.folkemusikk.no:
«Det er med andre ord sterke stemningsskifter på denne produksjonen. Som vanlig klinger fela til Lundeng flott, med en tydelig musikalsk signatur som går som en rød tråd gjennom platen. Men det er veldig hyggelig å oppleve at hun også synger svært godt, med en måte å bruke stemmen på som griper tak i oss. »

Konsertanmeldelse Avisa Nordland, av Jørgen Mathisen, 28. april 2018:
«Susanne Lundeng trollbandt publikum på Sinus lørdag kveld – og det var helt fullt. Her var stillhet i låtene og vill begeistring mellom dem.»

sjekke-billetten-icon
Usikker på om ditt billettkjøp ble gjennomført? Sjekk her!

Kulturwebløsning fra Promo Norge - Svolvær.