False Belief

Kom til Svolvær Filmteater 21. Oktober for visning av False Belief. Regissør Lene Berg og hovedpersonen i filmen, Delano alias "D", vil delta på samtale etter endt visning med Knut Åsdam!

Lene Bergs ferske film er historien om et par som vikles inn i gentrifiseringen av et nabolag i New York, der de opprinnelige beboerne er i ferd med å skvises ut. I 2008 flytter den norske kunstneren Lene Berg til sin partner i Harlem, en svart forlegger, D. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han har blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva? Dette blir starten på en farlig reise der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjoner han trodde skulle forsvare ham. Men hva bygger Ds overbevisning på? Er han en hverdagshelt eller en idiot som ikke har forstått spillets regler? Ved å granske noe som kan se ut som en liten og isolert sak, gir False Belief innblikk i hvordan politi og påtalemyndigheter aktivt brukes som våpen mot minoriteter og uliktenkende i et land som smykker seg med å være deres fremste forsvarere.

Visningen vil være en del av False Belief Film Norgesturné! Besøk falsebelieffilm.com/norgesturne for å se om vi kommer i nær deg i høst!

Publisert
09. oktober 2019
Skrevet av