Feir det nye året med Nyttårskonsert!

Lofoten kulturhus har de siste tre årene produsert lokal nyttårskonsert. I år som i fjor har vi fått med Svolvær musikkforening, de er som alltid i toppform og sørger for solide musikalske prestasjoner. De stiller under ledelse av dirigent Trine Eilertsen. 

Våre solister i år er Mari Lerberg Fossum og Jardar Johansen.

Mari Lerberg Fossum - Utdannet ved Högskolan för Scen och Musik (tidl.Teaterhögskolan) iGøteborg og Bårdar Akademiet i Oslo.

Hennes debutrolle var Sofie i MAMMA MIA på Folketeateret i Oslo! Deretter tok hun en bachelor ved Teaterhøgskolan i Gøteborg.Her hjemme i Norge har hun bla. spilt tittelrollen i “Skjønnheten og Udyret”, “Valencienne i Den Glade Enke” på Oslo Nye teater, Rødnissejenta og Tistel i “Jul i Blåfjell, Maria i “Jesus Christ Superstar” i Haugesund og hatt hovedrollen Maria Mack i uroppsettningen av “Operetten om Mack” på Hålogaland teater vinteren 2019.

Mari ble i 2019 også nominert til årets musikalartist for rollen som Dorothy i “Trollmannen frå Oz” med Riksteateret som hun reiste rundt med vinteren 2018. Sommeren 2019 var hun med på urpremieren på «Præstvægen Grand Prix» basert på Prøysen sine sanger på Prøysenhuset. Hun jobber også som dubber på bla. SDI og Nordubb Studios.

Jardar Johansen - Født og oppvokst i Tromsø. 

Han er skuespiller, artist, men først og fremst sanger, som har hatten egen nordnorsk juleturné i snart 20 år. Etterhvert har turneen også innbefattet Sverige, USA og Oslo.
Turneen avsluttes alltid i Ishavskatedralen med 6 utsolgte konserter, og over 2500 publikummere. ) (Har utgitt 4 julecdér og 1 pop cd.)  

Han har vært musiker på heltid siden 2002, hatt hovedrolle i Les Miserables, ved flere teater og var senest i 2018, invitert på audition til London for hovedrollen på west end oppsetningen av nettopp «Les Miserables, som er kongen av alle musicaler. Men har og hatt hovedrolle i «blanke messingen, sammen med Finn Arve Sørbøe, Politimester Bastian i Folk og Røvere i Kardemommeby, m.m. 

Han har deltatt i flere nasjonale tv program, som Beat for beat, korslaget,Under åpen himmel, du skal høre mye, både som artist og korist ved flere anledninger. 

Jardar er dirigent for Nord Norges største og beste gospelkor, Gospel Compagniet gjennom 20 år.  

Årets konfransier er ingen ringere enn Nils J. Riedl, vår prest som i slutten av januar 2020 skal flytte fra oss til Gildeskål.

Publisert
09. oktober 2019
Skrevet av