Het Houten Huis i samarbeid med Figurteatret: Jeg, eh...jeg

Om arrangementet

En soloforestilling med musiker og skuespiller Martin Franke, fremført i et spektakulært maskineri av en leilighet hvor verden sakte roteres rundt og snus opp ned. Bak forestillingen står det nederlandske teaterkompaniet Het Houten Huis, som er kjent for sitt visuelle musikkteater. De har tidligere også produsert forestillingen «Ukjent Land» på Figurteatret i 2016.

Jeg… eh jeg
For alle de som noen gang har følt at de er i konflikt med seg selv.

I morges dro jeg hjemmefra til rett tid, men når var kommet av gårde viste det seg at jeg delvis fortsatt lå i sengen. Da jeg kom hjem den kvelden, hadde den versjonen av meg som jeg etterlot hjemme låst meg ute.

Gjennom vinduet så jeg ham løpe rundt i huset. Det var et kaos: brev hadde blitt stappet inn i kjøleskapet, fisk svømte blant stueplantene og det skitne tøyet mitt hadde blitt hengt ut for alle å se. Da jeg påpekte dette, benektet han alt og gled raskt inn i maleriet i gangen.

Nå gjemmer jeg meg under sengen. Lampen svinger fram og tilbake, og jeg kan høre klokken tikke høyere og høyere ...

««««« Volkskrant

En gang iblant ser du en forestilling som er så bisart god at du vil anbefale den til alle - selv om det står 6+ etter tittelen. Jeg ...eh Jeg! fra Het Houten Huis er et slikt mesterverk.

På scenen: Martin Franke

Medvirkende:
Regissør og manus: Elien van den Hoek
Skuespiller og komponist: Martin Franke
Scenografi: Douwe Hibma
Rekvisitør: Marlies Schot
Kostymer, masker og dukker: Freja Roelofs i.s.m. André Kok
Lysdesign: Desirée van Gelderen
Regiassistent: Zoscha van Erkel
Dramaturgi: Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit
Teknikk: Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Roy Vermeer
Backstage & skuespill: Daan Hamel, Yannick Greweldinger