HT - Bare Bremnes Digital Turné

Digital visning: Bare Bremnes - Hålogaland teater

Hålogaland teater drar ikke på turné i høst men vi får muligheten til oppleve forestillingen "Bare Bremnes" på storskjerm. Og selvsagt vil Lofoten kulturhus, i Bremnes hjemby vise denne fredag 30. oktober kl 19.00. Bare Bremnes er en hyllest til Bremnes-søsknenes fantastiske låtmateriale, fortolket av et knippe nordnorske artister. Denne konsertforestillingen er en reise i nåtidens nordnorske kulturarv, men den er også en fortelling om livet. Så enkelt og så komplisert, så vakkert og så skjørt som bare familien Bremnes kan formidle det. "I begynnelsen handler det om å være, så handler det om å være et annet sted. Så handler det om å komme hjem." Kari Bremnes Regissør Ivar Tindberg har tidligere satt opp I blanke messingen, Amadeus, og Et juleeventyr på Hålogaland Teater. På SCENEN: Anna Karoline Bjelvin SKUESPILLER Anneli Drecker SKUESPILLER Johannes Winther Farstad MUSIKALSK LEDER OG SKUESPILLER Jardar Johansen SKUESPILLER Kristian Kristensen SKUESPILLER Karen Gamst Nergård SKUESPILLER Iren Reppen SKUESPILLER Margrete Smith-Meyer SKUESPILLER Ole Jakob Larsen MUSIKER Ole-Morten I. Lekang MUSIKER OG KAPELLMESTER Svein Schultz MUSIKER Henrik Skog MUSIKER I forestillingen brukes utdrag fra følgende sanger og tekster: DET EINASTE VI VILLE Tekst/melodi: Kari Bremnes. Fra "Det vi har" (2017) DANSE TELL EN DUM SANG Tekst/melodi: Lars Bremnes Fra "Spelle for de gale" (2020) SAMME SENG Tekst/melodi: Lars Bremnes Fra "Hjertekaptein" (2006) HIMMEL NOK TEL ALLE Tekst/melodi: Lars Bremnes Fra "Himmel nok tel alle " (2015) MI PIA. DIN GUTT Tekst/melodi: Ola Bremnes Fra "Livstegn" (2004)

HURTIGRUTE
Tekst: Kari Bremnes. Melodi Petter Henriksen
Fra «Blå Krukke» (1989)

STOREBROR
Fra «Hjertekaptein» 2006)

BERG OG BÅRE
Tekst: Kari og Ola Bremnes. Melodi: Lars Bremnes
Fra Kari Bremnes’ album «Spor» (1991)

HOLDE DÆ IGJEN
Fra «Ly» (2009)

TROND OG JULIE
Fra «Hjertekaptein» (2006)

TRIST NÅR DU FÅR TENKT DEG OM
Tekst/melodi: Kari Bremnes.
Fra «Og så kom resten av livet» (2012)

SOMMER KOMMER INN PÅ LARVEFØTTER
Fra «Hjertekaptein» (2006)

HEILE METT HJERTE
Fra «Ly» (2009)

SPELLE FOR DE GALE
Tekst/melodi: Lars Bremnes
Fra «Spelle for de gale» (2020)

BYEN
Fra «Røverkistebunn» (2012)

DET E MIN SØNN
Tekst/melodi: Lars Bremnes
Fra Kari Bremnes’ album «Det vi har» (2017)

DET KUNNE SKJEDD
Tekst: Kari Bremnes/melodi: Bengt Hanssen
Fra «Det vi har» (2017)

JORDMORSANG
Fra «Livstegn» (2004)

RØDBRUNE SEIL
Fra «Hav av tid» (2010)

GÅTE VED GÅTE
Tekst/melodi: Kari Bremnes
Fra «Gåte ved gåte» (1994)

Å KUNNE Æ SKRIVE
Fra «Soløye» (2000)

FØLG MÆ HJEM
Tekst: Kari og Lars Bremnes Melodi: Lars Bremnes
Fra «Spor» (1991)

E DU NORD
Tekst: Kari Bremnes og Ola Bremnes. Melodi:Ola Bremnes
Fra «Og så kom resten av livet» (2012)

HAR DU FYR
Fra «Gudene vet» (2009)

EN DAG SKAL ALLE DØRE ÅPNE SÆ
Fra «I det blå» (2013)

SISTE SKOLEDAG
Tekst/melodi: Lars Bremnes  (2020)

Forestillingen inneholder også sitater fra «EN HARD VERDEN» (Lars Bremnes, «Hjertekaptein» 2006), «STJERNELAUSE DØGN» (Kari Bremnes, «Over en by», 2014) og «EN RØD FOR ALT DET SØTE» (Kari Bremnes, «Gåte ved Gåte», 1994). Samt tekstlige utdrag fra «BESKYTTELSE» (fra «11 ubesvarte anrop», Kari Bremnes, 2002), Kari Bremnes bok EN RØD FOR ALT DET SØTE (Aschehoug & Co, 1996) og Ola Bremnes bok EN REISE MED HURTIGRUTA (Kagge forlag, 2019).