Kod og Tod - svømmer igjen

Om arrangementet

Dag Kajander er et velsmurt maskineri av en entertainer og fremfører her den spennende historien om de to torskene Kod & Tod som er på leting etter foreldrene sine. På sin vei møter de blant annet Kong Krabbe og Ola Tarragjedd og ja......... Kan det være en ufesk?

Historien er spennende. Alle barn kan relatere seg til marerittet om at at foreldrene plutselig blir borte. Tenk den spenningen og fortvilelsen det er å skulle lete etter dem langs havets mørke, dype bunn. Historien er også pedagogisk god og utbroderende i forhold til å lære ungene om de ulike fiskeslagene og dyrene som lever i havet. I tillegg er den ispedd god og fengende musikk som er lett å lære for selv de aller yngste.

Den tredje og siste ingrediensen i Dag Kajanders suksessoppskrift er rett og slett Dag Kajander selv. Med et gummiansikt av dimensjoner kombinert med en god viten om hvordan man effektivt bruker stemmen for og både skremme og begeistre, bærer han enkelt showet helt alene.

Det er altså lett å forstå hvorfor historien om de to torskeynglene Kod og Tod har vært populær allerede fra den gjorde sitt inntog som hørespill i Barnetimen for de minste i NRK på midten av nittitallet, og senere i bokform ti år senere.

OM PROGRAMHOLDER

Dag Kajander er musiker og komponist bosatt i Lofoten. Utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Arbeider som musikklærer i Vågan Kulturskole og Kabelvåg Ungdomskole. Gjennom mange år har han vært en markert skikkelse i musikkmiljøet i landsdelen og har flere plateutgivelser bak seg, både som soloartist og som del av flere grupper og samarbeidsprosjekter. Han har skrevet flere barnetimer for de minste for NRK radio og komponert musikk til barnetv og kortfilmer. Han har turnert med skolekonsert-program for Rikskonsertene og med egne barneforestillinger. Dag Kajander fikk NRK-barnetimens krystallpris for formidling av nordnorsk barnekultur i 2001.

Han har gitt ut to barnebøker om Kod & Tod: 2005 - Kod & Tod. 2014 - Kod & Tod svømmer igjen.