Kabaret: Den unge Sigrid Undset - av Kristi Kinsarvik

Om arrangementet

En forestilling av og med Kristi Kinsarvik
På basstrompet: Øystein Johnsen

Kristi Kinsarvik gir hun oss et litt annet og frekkere bilde av vår store, kvinnelige dikter. Hun følger henne fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine stolte foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie kom ut i 1907. Vi møter en aktiv og oppvakt jente og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine søstre etter at faren døde da hun var elleve år. Forestillingen inneholder tekster og dikt av Sigrid Undset som Kristi Kinsarvik har satt melodi til. Med seg har hun musikeren Øystein Johnsen på basstrompet.

Det var Nan Skille i Undset-selskapet som oppfordret henne til å lage en forestilling om den unge Sigrid Undset. Hun skrev: Med årene har bildet som folk flest har dannet seg av Sigrid Undset blitt glattere, tyngre, mere ufarlig. Et kabaretprogram basert på utdrag av hennes egne tekster vil kunne egne seg til å få frem både de krasse og fandenivoldske - og også de smertefulle og vidunderlig vakre særtrekkene ved Undsets livshistorie og forfatterskap."

Forestillingen er bl.a. vist for et begeistret publikum på Bjerkebæk under Norsk Litteraturfestival. Forestillingen har vært på turné til Danmark, Sverige, Island, Færøyene og USA med støtte fra Nordisk Kulturfond, Musikerforbundet og UD. Og den er bl.a. vist på turnéer for fylkesbibliotekene i Agder-fylkene og Sogn og Fjordane. Støtten kom fra Kulturrådet og Fritt Ord.

Drammens Tidende: "Stor dyktighet, innlevelse og begeistring." (Terningkast fem)

Kvinnheringen: "Ei varm og gripande forteljing."

Maihaugens hjemmeside: "8. mars på Bjerkebæk - en suksess. Det var fullt hus på Bjerkebæk da forestillingen "Den unge Sigrid Undset" ble vist 8. mars."