Musikk i Nordland - Lunsjkonsert

Om arrangementet

Grieg med venner Musikk i Nordland inviterer til lunsjkonsert med to av ensemblets musikere, Tor Johan, fiolin, og Dimitris, klaver. På programmet står verk av både kjente komponister som Mozart og Grieg, men også noen relativt ukjente komponister. Edvard Grieg var venn med flere, noe Tor Johan gjerne forteller mere om på konserten.

Det er gratis inngang på denne Lunsjkonserten men pga smittesporing må det hentes ut billett!

En av komponistene, Eugène Ysaÿe, kom fra Belgia var fiolinist, komponist og dirigent.  Han var dessuten en fremragende fiolinist og ble av mange ansett som «fiolinkongen». Han skrev mange verk for fiolin og hans virtuose fiolinspill påvirket også hans komposisjoner.

Tor Johan Bøen (f. 1971) har en temmelig unik posisjon i norsk musikkliv med sin kombinasjon av fiolinistisk skolering på høyt nivå og musikologisk autoritet innenfor bestemte deler av strykerepertoaret. Allerede som 13-åring vant han Ungdommens Fiolinmesterskap og som 17-åring fant han sin plass i Det Norske Kammerorkester. Etter å ha fullført hovedfagsstudiet ved Norges Musikkhøgskole, fulgte studieår i USA. Først hos Camilla Wicks ved Louisiana State University og San Francisco Conservatory of Music- hvor han også fikk sin Master.

Dimitris Kostopoulos er født i 1984, og er en av Norges fremste pianister i sin generasjon. Kostopoulos har mastergrad i klaver fra Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med den tsjekkiske professoren Jiri Hlinka. I tillegg til dette har han deltatt på mesterklasser med professor Marcel Baudet, professor Einar Steen-Nøkleberg og professor Hans Pålsson. Kostopoulos har også studert arbeidet til Dorothy Taubman og Edna Golandsky gjennom the Taubman Techniques.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1891):
Sonate for klaver og fiolin i e-moll, kv 304
-Allegro
-Tempo di Menuetto

Edvard Grieg (1843-1907):
Ved Mannjevningen, op. 56, for fiolin og klaver
Manuel de Falla (1876-1946)/arr. Fr. Kreisler:
Danse Espagnole fra “La Vida Breve” for fiolin og klaver

Eugène Ysaÿe (1858-1931):
Première Polonaise, for fiolin og klaver