Nyttårskonserten 2022: Svolvær Musikkforening med gjester!

Om arrangementet

Lofoten kulturhus har de siste årene vært stolt produsent av en egen nyttårskonsert og dette året blir intet unntak! Vårt eminente husorkester blir Svolvær Musikkforening, en høyst vital 127-åring som leverer solide musikalske prestasjoner! De stiller under ledelse av dirigent Hugo Bjørnstad.

Vår gjestesolist i år er ingen ringere enn Björn Nyman, soloklarinettist i Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Björn Nyman er en av Nordens fremste klarinettister i sin generasjon, samt en prisvinnende og etterspurt kammermusiker og solist.
Årets gjestesolist presenteres i samarbeid med Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. 

Denne kvelden er vi også stolte over å løfte frem lokale krefter! Vi har med oss tre flotte, unge gjesteartister;

Sunniva Hov Golas
Sunniva er 15 år, og har vært korelev ved Vågan Kulturskole siden 2.klasse. Dette er første året hennes på solosang, men hun har allerede rukket å opptre som solist ved flere anledninger.  

Aurora Brendeford
Aurora er 18 år, og har etter flere år på sang ved Vågan Kulturskole fått gjort en rekke konserter både som solist, i duett og med kor. Hun har også tidligere vært solist med Musikkforeningen, og dette skoleåret har hun i tillegg rollen som Dorothy i Sceneverftets oppsetning av «Trollmannen fra Oz».

Kvelden vil by på kjent og kjært repertoar, et feststemt korps i toppform og strålende solister. Konserten er også ramme for utdelingen av Vågan kommunes Kulturpris og Frivilligpris.

Hjertelig velkommen til en variert konsert med både storslåtte fellesnummer og intime, musikalske øyeblikk!

NYTTÅRSKONSERTEN 2022
Storemolla lørdag 19. januar kl 19.00
Artister: Svolvær Musikkforening, Björn Nyman, Sunniva Hov Golas og Aurora Brendeford 
Musikalsk ledelse: Hugo Bjørnstad
Produsent: Lofoten kulturhus